Forside   |   STX   |   Studieretninger   |  

Sprog

De sproglige studieretninger er for dig, der interesserer dig for kommunikation, kultur og samfundsforhold. Du vil lære at mestre en række forskellige sprog i tale og i skrift, og på den måde vil du få kompetencer til at kunne kommunikere på tværs af mennesker, sprog og landegrænser. Sprog er imidlertid også mere end det, da det også er en nødvendighed at kende til den politiske og kulturelle sammenhæng, som de forskellige sprog skal forstås i sammenhæng med. Hvad præger den politiske debat i fx USA, og hvordan fremstiller amerikanerne sig selv i sociale medier, romaner, digte, film, TV-serier og taler?

De sproglige studieretninger tager alle udgangspunkt i et humanistisk verdenssyn, hvilket vil sige, at vi sætter mennesket i centrum. I forhold til de sproglige studieretninger er vores fokus, hvordan mennesker og kulturer kommunikerer om sig selv og med hinanden.

 

Studieretninger med sprog

Klik ind på vores sproglige studieretninger her, hvor du kan få uddybet information om de enkelte studieretningers indhold og fagsammensætning. Du kan også se vores engagerede undervisere præsentere fagene i gymnasiet her.

Mærk HG-ånden!