Vi hygger os!

På gymnasiet mødes vi først og fremmest om det faglige, men hverdagen formes også i høj grad af alt det, der sker udenfor timerne.

Musiklivet på HG

Hasseris Gymnasium har et spændende musikliv med godt samvær og kammeratskab på tværs af årgange. Ud over forestillinger, kor og MGP, har vi musikworkshops fordelt over året, hvor man kan lære at spille et instrument, tage kørekort til lydstudiet eller få hjælp til at starte et band; vi har et husorkester, andre bands og jævnlige cafékoncerter – kaldet Jam Night – hvor eleverne optræder for hinanden. Den nybyggede fløj indeholder tre veludstyrede musiklokaler og et godt lydstudie med rige muligheder for både elektronisk og traditionel musikproduktion. Musikmiljøet er meget afslappet på HG, og der er plads til alle uanset niveau.

Café

En række fredage i løbet af året har vi fredagscafé. Her har eleverne mulighed for at spille forskellige spil, socialisere og hyggesnakke med kammerater og venner i og på tværs af klasser og årgange. Caféerne er velbesøgte og uhyggeligt populære og fungerer ikke så sjældent som opvarmning for en klassefest.

 

Musicals

Gymnasiet har en lang tradition for at opsætte musicals, hvor eleverne deltager som sangere, skuespillere, band, kor og dansere samt med at lave scenografi, rekvisitter og kostumer. Slutmålet er den færdige forestilling, men mindst lige så vigtig er processen, hvor eleverne oplever et stærkt sammenhold omkring det at skabe en forestilling i fællesskab.

Grease 2022

Årets musical i 2022 på HG var “Grease,” som tager os med tilbage til 50’ernes rock’n’roll og byder på en masse populære sange: “You’re the One That I Want”, “Greased Lightnin’”, og “Summer Nights”. Vi er på Rydell High School, hvor vi møder Danny Zuko og hans seje drengebande, ”The Burger Palace Boys”, og pigegruppen ”Pink Ladies”, som er Rydells seje piger. Danny har i sommerferien forelsket sig i den søde og pæne pige, Sandy, og da hun starter på Rydell, bliver han fanget i dilemmaet mellem sit image som den seje fyr og forholdet til Sandy. Alt dette er rammen om en perlerække af sprudlende sang- og dansenumre.

 

Spectacular Spectacular! 2020

I 2020 opsatte gymnasiets elever og lærere musicallen Spectacular Spectacular!. Handlingen i musicalen udspiller sig i Paris i år 1900 i den berygtede og glamourøse natklub, Moulin Rouge. Vi møder den unge talentfulde forfatter Christian, som er kommet til Paris for at skrive, og her forelsker han sig i Satine, der er stjernen på Moulin Rouge. Samtidig bliver Christian hvirvlet ind i boheme-miljøet, da han møder en flok kunstnere, der har brug for hans hjælp til at skrive en revolutionær forestilling til Moulin Rouge. Så spundet sammen med kærlighedshistorien oplever vi bohemernes kamp for sandhed, skønhed og frihed, men frem for alt kærlighed.

Det hele er krydret med masser af sprudlende dans og kendte sange: Lady Marmalade med Pink og Christina Aguilera, Nivarnas Smells Like Teen Spirit og Queens The Show Must go on. Derudover er der sange af Sia, Fat Boy Slim, Bono, Elton John, Madonna, Bowie og mange flere.

Idrætsturneringer

Skolen deltager hvert år i regionale turneringer mod de andre nordjyske gymnasier i fodbold og volleyball, hvor vi selvfølgelig altid stiller op i både pige- og drengerækkerne. Turneringerne afvikles på én dag, hvor holdene i rigt mål har mulighed for at se hinandens kampe, hvilket naturligvis er med til at bidrage til, at dagen forløber på en stemningsfuld og følelsesladet vis. 

Atter i år vandt drengefodboldholdet sædvanen tro pokalen – for 5. år i træk! Drengevolleyballholdet stod for den gedigne overraskelse ved for første gang nogensinde at kunne trække sig sejrrigt ud af en finale. I hele turneringen afgav de ikke et eneste sæt! Pigevolleyballholdet nåede ligeledes finalen og tabte på trods af en brav indsats. Pigefodboldholdet gjorde en rigtig god figur i tre tætte kampe. En fremragende dag med god stemning, team spirit og høj solskin!

Volley for fun

Til de elever, der yderligere har lyst til at prøve kræfter med spillets ædle kunst, spilles der hver onsdag eftermiddag volleyball i skolens hal. Efteråret har allerede budt på flere spændende volleyarrangementer, hvor det blandt andet er blevet til tre kvalifikationer til DM i beachvolley, træningskampe mod lokale klubhold og en hyggeaften på gymnasiet, hvor der blev spillet volleyball fra kl. 16.00 til 23.00 – kun afbrudt af pizzaspisning og quiz på lærerværelset.

Man må sige, at volleyball både styrker det sociale sammenhold på tværs af klasserne og samtidig kvalificerer elevernes volleyballevner. Indtil videre har Volley for Fun vist sig som en bragende succes med 14-24 spillere hver eneste uge. Især har den ugentlige aktivitet tiltrukket rigtig mange elever fra vores IB-afdeling, der på trods af sproglige såvel som kulturelle forskelle på naturlig vis har været med til at bidrage til et internationalt miljø, hvor tolerance, åbenhed og nysgerrighed er i højsædet. I foråret håber vi på at komme langt i GI’s landsturnering. Vi krydser fingre! 

Lektieværksted

På Hasseris Gymnasium har vi lektieværksted for de naturvidenskabelige fag. Her kan eleverne på frivillig basis møde op og få hjælp til lektielæsningen. I indeværende skoleår ligger lektieværkstedet hver torsdag eftermiddag.

Eleverne befinder sig i centralgarderoben, hvor de sidder ved bordene og arbejder, mens lærerne går rundt og hjælper dem, der har behov for det. Eleverne i lektieværkstedet kommer fra alle tre årgange og fra forskellige studieretninger. Nogle elever kommer ofte, mens andre kun kommer enkelte gange. Lektieværkstedet er ikke et tilbud til særlige grupper af elever, men netop et tilbud til alle elever uanset baggrund og motiv for at møde op i lektieværkstedet. Lærerne hjælper eleverne med de givne problemstillinger, som eleverne kommer for at få løst. Lektieværkstedet fungerer i et hyggeligt og afslappet miljø, hvor eleverne sidder og arbejder og taler sammen om arbejdet.

 

25 og 40-års jubilarer 

Hvert år i juni inviterer vi 25- og 40-års jubilarer til en hyggelig gensynsfest på gymnasiet, hvor der både er mulighed for at møde gamle klassekammerater og lærere fra gymnasietiden. 

Video Games in Symphony 2019

Hasseris Gymnasiums kor sang i september 2019 med i det 120 mand store kor til koncerten ”Video Games in Symphony”, der blev til i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester under ledelse af den irske dirigent og komponist af computerspilsmusik, Eimear Noone.

Det var et anderledes koncertpublikum (gamere og andre computerspilsnørder), der jublede, når orkester og kor spillede musik fra deres yndlingsspil, bl.a. Halo Trilogy, Hitman og World of Warcraft.

For koret var det fantastisk at prøve at synge i den store sal i Musikkens Hus sammen med så mange andre dygtige korsangere og sammen med et professionelt orkester – det krævede også hård disciplin og koncentration til prøverne at nå frem til den flotte koncert. Vi satser på flere lignende samarbejder med Aalborg Symfoniorkester i fremtiden.