Brobygning

 

Hasseris Gymnasium afholder brobygnings- og introduktionskurser for grundskolens 8., 9. og 10. klassetrin.

Formål

Formålet med forløbet er, at du oplever gymnasielivet. I gennem forløbet vil du få en forsmag på den faglighed, der kendetegner det almene gymnasium, og du kommer både til at møde fag, som du kender på forhånd, men sikkert også fag som er nye for dig.

Vi vil gerne give dig et klart billede af, hvad det vil sige at være gymnasieelev fagligt og socialt. Du bliver placeret i en klasse med andre, som også har valgt gymnasiet, og vi forventer, at du deltager aktivt i undervisningen. Du får også mulighed for at komme ud i en gymnasieklasse og overvære undervisningen, samt mulighed for at snakke med gymnasieelever om, hvordan det er at gå i gymnasiet, og hvilke aktiviteter skolen tilbyder udover undervisningen.

Når du møder om morgenen, vil du blive mødt af en vejleder, der følger dig til din klasse. I klassen møder du de andre brobyggere og får udleveret et program for de dage, du er i brobygning. Du vil også få en grundig introduktion til gymnasiets opbygning – herunder grundforløbet og gymnasiets studieretninger. Der vil blive tilknyttet en vejleder, så du kan få svar på alle dine spørgsmål. Du vil også blive vist rundt på skolen, så du kan få et indtryk af stedet og se faglokaler, kantine og bibliotek mv.

Arbejdsform

Gymnasiet har et program klar til dig fra 8.15 – 13.35 i de dage, du besøger os. Arbejdsformen tager udgangspunkt i klasseundervisning i udvalgte fag fra gymnasiets fagrække. Du vil også komme til at observere undervisning i 1.g-klasser, så du kan få et præcist indblik i dagligdagen som gymnasieelev.

Øvrige informationer

Mødetid alle dage fra 8:15- 13:35. Den første dag er mødestedet lige inden for hovedindgangen til gymnasiet, hvor du vil blive mødt af en gymnasievejleder kl. 8.15.

Kantinen er åben i skoletiden, og i pauserne kan der købes lune retter, sandwich, slik, kage, drikkevarer mm.

Medbring skriveredskaber, papir og gerne computer.

Ansvarlig: Uddannelsesleder Jesper Holmbach, som kan kontaktes på ho@hasseris-gym.dk eller tlf. nr. 22 81 28 80.