Domestic Noir

Elever fra billedkunst C og elever fra Open Artclass på Hasseris Gymnasium udstiller på Kunsten.

Udstillingen har sit udtryk på papir under to temaer:

Domestic Noir

Domestic Noir eller Hjemlig Uhygge med inspiration i kvindelige kunstnere fra den danske kunstscene – eksempelvis Julie Nord, Katrine Ærtebjerg, Lærke Lauta og Linda Bjørnskov. Alle har de en motivverden hentet fra det hjemlige og kvindelige univers med et twist af uhygge og en fortællende stil, der bringer dem i dialog med litteraturen.

Eleverne har arbejdet med det symbolsprog, der knytter sig til Sigmund Freuds psykologiske begreb Det Uhjemlige – masken, dobbeltgængeren, den onde tvilling, forvandlingen og mønstre som symbol på underbevidstheden eller fantasien.

Mediet er akryl, akvarel, tusch og blyant på papir.

What Is The Sense?

Desuden er der arbejdet under temaet What Is The Sense?

Igennem disse billeder udforskes ved hjælp af et ornamentalt symbolsprog begrebet identitet og de mange synsvinkler, der kan anlægges på verden omkring..

Mediet er akvarel og tusch på papir.

Intrface

Udstillingen er et led i Intrface-partnerskabet mellem Kunsten og Hasseris Gymnasium.

I Intrface samarbejder lærere og museumskolleger om at udvikle fagligt relevante museumsoplevelser og -undervisning, som bringer unge i øjenhøjde med deres egen kulturarv og den institution, der forvalter den.

Stor ros til billedkunstlærer Pia Blendvig for den store indsats, det har været at sætte udstillingen op i samarbejde med eleverne.