Hvad sker der på skolen

Musik og drama

Musiklivet på HG

Hasseris Gymnasium har et spændende musikliv med godt samvær og kammeratskab på tværs af årgange. Ud over forestillinger, kor og MGP, har vi musikworkshops fordelt over året, hvor man kan lære at spille et instrument, tage kørekort til lydstudiet eller få hjælp til at starte et band; vi har et husorkester, andre bands og jævnlige cafékoncerter – kaldet Jam Night – hvor eleverne optræder for hinanden. Den nybyggede fløj indeholder tre veludstyrede musiklokaler og et godt lydstudie med rige muligheder for både elektronisk og traditionel musikproduktion. Musikmiljøet er meget afslappet på HG, og der er plads til alle uanset niveau.

Musical

Gymnasiet har en lang tradition for at opsætte musicals, hvor eleverne deltager som sangere, skuespillere, band, kor og dansere samt med at lave scenografi, rekvisitter og kostumer. Og dette skoleår er ingen undtagelse. Prøverne til årets musical, Dancing Queen med en lang række af ABBA’s skønne sange, er i fuld gang. Forestillingen er bygget op omkring en fortælling om kærlighed, venskaber, livsglæde og om at finde sin egen vej i livet. Det er en glad og sprudlende fortælling hvor handling, musik og dans flettes sammen til en helhed. Slutmålet er den færdige forestilling, men mindst lige så vigtig er processen, hvor eleverne oplever et stærkt sammenhold omkring det at skabe en forestilling i fællesskab. Forestillingen spiller i begyndelsen af februar 2019.

Korkonkurrence i Prag i foråret 2018

I sidste skoleår lavede Hasseris Gymnasium et korprojekt i samarbejde med Støvring Gymnasium, som i slutningen af marts 2018 kulminerede med en tur til Prag for at deltage i korkonkurrencen ved Young Bohemia Festival 2018. Efteråret og vinteren igennem mødtes de 70 korsangere fra Støvring og Hasseris på skift på de to gymnasier, hyggede sammen på tværs af gymnasier og øvede et blandet program med bl.a. klassikere som ”Man In the Mirror” og ”Hallelujah”. Vores konkurrenceprogram faldt i dommernes smag i Prag, og selvom vi ikke vandt den kategori, vi stillede op i, blev vi kategoriseret som et ”gold level” kor, hvilket var en stor anerkendelse.

Idræt

Klasseturneringen

I over 25 år har gymnasiet i løbet af skoleåret afholdt den såkaldte klasseturnering, som er en del af den frivillige idræt på skolen. Turneringen arrangeres af idrætslærerne, hvor alle skolens klasser har mulighed for at stille op og dyste mod hinanden i forskellige discipliner, som i de forgangne år har varieret lige fra 4x300m stafet til volleyball. I dette skoleår satses der først og fremmest på futsal og badminton. Som oftest er det lærerne eller en af studieretningsklasserne med Idræt, der er løbet med sejren. Men med den nye bekendtgørelse, hvor Idræt som bekendt ikke længere indgår som studieretning, i takt med at lærerne jo ikke bliver yngre, må man sige, at feltet er blevet mere åbent.

Regionalturneringer

Ud over den traditionsrige klasseturnering deltager skolen også i regionale turneringer mod de andre nordjyske gymnasier i fodbold og volleyball, hvor vi selvfølgelig stiller op i både pige- og drengerækkerne. Turneringerne afvikles på én dag, hvor holdene i rigt mål har mulighed for at se hinandens kampe, hvilket naturligvis er med til at bidrage til, at dagen forløber på en stemningsfuld og følelsesladet vis. For fjerde år i træk lykkedes det drengefodboldholdet at vinde turneringen, hvilket ikke blev mindre imponerende af, at der blot var to gengangere på holdet fra sidste år. Hermed må drengene siges at være favoritter til næste års turnering, da holdet primært bestod af 2.g’ere. Også pigefodboldholdet og de to volleyballhold klarede sig fint, men måtte begge se medaljerne gå til anden side. Skolevolleyholdene får dog mulighed for revanche senere på året, da de begge er tilmeldt landsmesterskabet.

 

Volley for Fun

Igen i år afvikles onsdagsvolleyball over hele skoleåret, som er et tilbud til de elever, der har lyst til yderligere at prøve kræfter med spillets ædle kunst. I efteråret har et blandet mixhold fra skolen spillet træningskampe mod et udvalgt hold fra UCN samt mod et hold fra den lokale volleyballklub. Man må sige, at onsdagsaktiviteten, der både styrker det sociale sammenhold på tværs af klasserne og samtidig kvalificerer elevernes volleyballevner, indtil videre har vist sig som en bragende succes med 14-24 spillere hver eneste uge. Især har den ugentlige aktivitet tiltrukket rigtig mange elever fra vores IB-afdeling, der på trods af sproglige såvel som kulturelle forskelle på naturlig vis har været med til at bidrage til et internationalt miljø, hvor tolerance, åbenhed og nysgerrighed er i højsædet.

Lektieværksted

På Hasseris Gymnasium har vi lektieværksted de naturvidenskabelige fag. Her kan eleverne på frivillig basis møde op og få hjælp til lektielæsningen. I indeværende skoleår ligger lektieværkstedet hver torsdag eftermiddag.

Eleverne befinder sig i centralgarderoben, hvor de sidder ved bordene og arbejder, mens lærerne går rundt og hjælper dem, der har behov for det. Eleverne i lektieværkstedet kommer fra alle tre årgange og fra forskellige studieretninger. Nogle elever kommer ofte, mens andre kun kommer enkelte gange. Lektieværkstedet er ikke et tilbud til særlige grupper af elever, men netop et tilbud til alle elever uanset baggrund og motiv for at møde op i lektieværkstedet. Lærerne hjælper eleverne med de givne problemstillinger, som eleverne kommer for at få løst. Lektieværkstedet fungerer i et hyggeligt og afslappet miljø, hvor eleverne sidder og arbejder og taler sammen om arbejdet.