Hvad sker der på skolen

Musik og drama

Hasseris Gymnasium har en lang tradition for et rigt musikliv, og du kan efter skole deltage i forskellige frivillige musikaktiviteter. Skolens musikhold og de frivillige musikhold optræder ved forskellige lejligheder: Melodi Grand Prix, juleafslutning, bandaftener, morgensamlinger m.m.

En gang om året sætter vi en forestilling op, der varierer fra teater til musical med kor, orkester og solister, og her har du selvfølgelig også mulighed for at være med som sanger eller musiker. I 2014 opførte vi ”Grease” og i 2015 havde vi stor succes med klassikeren ”Jesus Christ Superstar.” I 2016 var vi på turné med teaterkoncerten “Når du ser…” med de bedste af Disneys ikoniske sange, og i forhold til 2017 er forberedelserne i fuld gang til musicalen “Across the Universe” med The Beatles-sange.”

Idræt

Igennem hele skoleåret har vi en klasseturnering på gymnasiet, hvor både elever og lærere konkurrerer på tværs af årgange og sportsgrene. Næsten alle klasser deltager i alle discipliner, og skolens lærere stiller altid et hold. Der kåres en vinder per disciplin og desuden en samlet vinder. Der er stor prestige i at vinde turneringen, og præmien er derfor også t-shirts, så alle kan se, hvem der har vundet turneringen. Klasseturneringen har eksisteret siden 1986, og er blevet en vigtig del af gymnasiets sociale liv.

Lektieværksted

På Hasseris Gymnasium har vi lektieværksted de naturvidenskabelige fag. Her kan eleverne på frivillig basis møde op og få hjælp til lektielæsningen. I indeværende skoleår ligger lektieværkstedet hver torsdag eftermiddag, hvor vi tilstræber, at alle klasser slutter undervisningen efter 3. lektion.

Eleverne befinder sig i centralgarderoben, hvor de sidder ved bordene og arbejder, mens lærerne går rundt og hjælper dem, der har behov for det. Eleverne i lektieværkstedet kommer fra alle tre årgange og fra forskellige studieretninger. Nogle elever kommer ofte, mens andre kun kommer enkelte gange. Lektieværkstedet er ikke et tilbud til særlige grupper af elever, men netop et tilbud til alle elever uanset baggrund og motiv for at møde op i lektieværkstedet. Lærerne hjælper eleverne med de givne problemstillinger, som eleverne kommer for at få løst. Lektieværkstedet fungerer i et hyggeligt og afslappet miljø, hvor eleverne sidder og arbejder og taler sammen om arbejdet.